dissabte, 28 de gener del 2012

HOUSE

Si ara mateix miréssim les cançons que tenim els joves al mòbil, mp3, iPod o a l’ordinador de ben segur que en la gran majoria predominarien aquelles que són HOUSE. És un estil musical modern i electrònic, és a dir, creat a partir de sintetitzadors i seqüenciadors. És originari dels Estats Units, però s’escampà ràpidament per tota Europa, Amèrica, Àsia i Oceania per la gran acceptació que va tenir. Té tanta rellevància que actualment gran part de les cançons o són d’aquest estil o estan sota la seva influència; un exemple clar és que les cançons pop, abans l’estil més famós, s’han anat modernitzant perquè han introduït l’ús dels instruments propis del House.
Un detall important d’aquest gènere és que el fet d’agafar una cançó existent i fer un remix (aplicació de canvis en el ritme) no està mal vist, mentre en el títol figuri qui és el vertader creador i qui l’ha canviada.
Aquest estil no té uns paràmetres clars i predeterminats, per això ha anat desenvolupant-se en altres gèneres, dels quals parlaré més endavant, però totes comparteixen certes semblances:


Les cançons tenen una base que va augmentant progressivament fins arribar al punt més àlgid, aquell en què exclusivament sona la música. La gran majoria tenen vocals, encara que algunes només tenen una frase que es va repetint al llarg de tota la cançó. Es caracteritzen pel ritme que posseeixen, totes conviden a moure’s; per aquest motiu sempre sonen a les discoteques, on els DJ’S es dediquen a barrejar cançons ja creades per aconseguir una sessió que duri hores i hores, fent que la gent balli, canti i es diverteixi mentre soni.


Actualment hi ha molts artistes que es dediquen a aquest gènere i anomenar-los tots ocuparia una llista amb milers de noms, però destacarem els DJ’s que més s’escolten aquí a Figueres:
David Guetta   DJ Antoine   Akon    LMFAO    Elena Gheorghe  Alexandra Stan    Tom Boxer& Morena    AfrojackFloRida
Sergi DomeneAvicii    DJ Cosmik   Lolita   Bob Sinclar
I això és tot per avui!

Agenda 
22/1/12:
-DeepsideDeejays a Millenium, Sils
-Big Macumba a ChicDeluxe Roses
4/12/12:
-Nagore Robles a ChicDeluxe Roses


Carlos Duque, 1 Batx A

1 comentari: