dimarts, 14 de febrer del 2012

ADELE

Com vaig dir en l’anterior article, el House avui en dia és un gènere imperant. La resta d’estils es modernitzen agafant detalls d’aquest tipus de música, i això és una realitat.
Tot i així, hi ha artistes que són fidels a ells mateixos i no es deixen influenciar. N’hi ha que fracassen, però la gran majoria arriba ben alt, com és el cas de la protagonista d’aquest reportatge: ADELE.
Adele és una cantant anglesa del gènere soul, blues, indie i jazz. Només ha publicat dos àlbums, però no penseu que són insignificants: 19, que va arribar a vendre 4 milions de còpies arreu del món, i el més famós, 21. Aquest últim àlbum ha venut més de 16 milions, i ha estat durant 30 setmanes consecutives l’àlbum més venut del 2011. Ha estat número 1 en la majoria de països europeus, a Amèrica, Àsia i Oceania.
Dins de l’àlbum 21, anomenat així per publicar-se quan la cantant complia 21 anys, destaquen vàries cançons, totes elles èxits mundials, com ara Rolling in theDeep, Someonelikeyou o Set fire to therain. Aquestes cançons han arribat a ser top 1 de la Billboard Hot 100 americana, batent rècords de permanència.

Les seves cançons són totes d’una temàtica pessimista sobre l’amor, ja que es va inspirar per composar-les quan el seu xicot, després d’uns 5 anys, va tallar amb ella. La base instrumental de les seves cançons queden en un segon pla quan ella canta. La seva veu, potent, preciosa, clara i dolguda arriba a l’oient, l’encisa i l’emociona. Per aquest motiu, ella és a dia d’avui una diva amb totes les lletres, sense cap mena de discussió. La critica l’estima i el seu públic també.
Cal comentar que ella és grassoneta i canta sempre amb el cabell recollit en un monyo. Ella destaca per la seva veu i per la profunditat de la seva lletra, no per ser una model sense idea de música. La seva bellesa interior ( i exterior, perquè ella no té res a envejar a ningú) és molt superior a la resta de cantants. És tot un exemple a seguir.
Ara mateix treballa en el seu tercer disc, que, segurament, serà tot un èxit com la seva carrera artística.  Adele ha estat la gran triomfadora a la darrera gala dels Grammy. Us convido a escoltar-la.



 Carlos Duque, 1  Batxillerat A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada