diumenge, 19 de febrer del 2012

LEGO

Deu alumnes de 2n ESO de l' Institut Olivar Gran de Figueres, aquest curs estem fent una optativa de robots lego. Hem format l'equip LegoGran coordinat pels professors de tecnologia Lluís Alemany i Anna Duran i el 26 de febrer participarem al campionat Firts Lego League (FLL) de la província de Girona.

FLL és una iniciativa d'ampli abast internacional que promou la cultura científica i la innovació en escolars de 10 a 16 anys, dóna l'oportunitat de participar en una experiència d'aprenentatge, enriquidora i participativa. 

Cada mes de setembre es fa públic el nou repte, aquest any s'anomena Food Factor. Al llarg de vuit setmanes, cal resoldre problemes reals mitjançant la construcció i programació de robots utilitzant conceptes d'enginyeria i l'elaboració d'un projecte científic que s'ha de presentar davant d'un jurat.

L'objectiu del projecte científic d'aquesta edició consisteix a crear una solució innovadora que eviti que un aliment es deteriori o es contamini. L'aliment que hem triat l'equip és l'ou. Hem construït una capsa d'ous, per tal d'evitar que es trenquin durant el transport. Per difondre els resultats de la investigació hem creat un còmic anomenat OULIVAR GRAN, a la part final del qual incloem un apartat de consells sobre la correcta manipulació i conservació dels ous (“Sabies que...”).

En quant a la programació i la construcció del robot, en dos minuts i mig cal fer la màxima puntuació realitzant totes les missions possibles.
Una de les proves consisteix a crear una pala que ens permeti transportar uns aliments fins a una taula, i allà, deixar-los ben col·locats. Al final de la missió, cada objecte que queda a sobre la taula val dos punts.

Aquesta ha estat per a nosaltres una experiència molt positiva ja que no només hem après molt sobre els robots lego i la manipulació dels aliments sinó que, a més, ens ha permès aprendre a treballar en grups i també a ser més autònoms.
Membres del grup LegoGran d'esquerra a dreta: Cristian Canoura, Gena Viñoles, Maksim Lakhmanets, Guillem Coderch, Jefferson Fuentes, Cèsar Ferrera, Nerea Romero, Andrea Llorente, Marta Llorens i Irina Vidiella.






Afegim un enllaç per si esteu interessats :






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada