dilluns, 27 de febrer del 2012

TREBALL DE RECERCA

MAQUETA DE L’ESCOLA D’HOSTALERIA DE L’ALT EMPORDÀ
Construcció d’una maqueta arquitectònica
El meu treball de recerca ha estat la construcció de la maqueta arquitectònica de l’escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà. Durant el treball,  he cercat els plànols de l’edifici, els he reduït a una escala adient (en aquest cas vaig escollir l’escala 1:80) i, el més important de tot, he construït la maqueta. 
La  maqueta està feta principalment de tauler DM, tant l’edifici com l’espai exterior. Un cop feta la construcció base de la maqueta, vaig passar a pintar les superfícies que calia i, finalment, a la decoració, és a dir, la col·locació de l’herba artificial, el disseny dels arbres, folrar les façanes, etc.



La veritat és que explicar com he fet la maqueta breument és molt difícil. Darrere cada pas, hi ha un treball d’investigació; per exemple, decidir quin tipus de pintura fer servir; anar de botiga en botiga buscant un material concret que s’assemblés al de l’edifici real; etc. Bé, hi ha infinitat de coses a explicar.
El treball escrit consta d’una introducció, un apartat d’investigació de materials, l’anàlisi de l’entrevista que vaig fer als arquitectes de l’escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, el procés de construcció explicat pas a pas, les conclusions del treball, la bibliografia i els annexos, on hi consta l’entrevista transcrita, els correus i les cartes oficials que vaig realitzar, els plànols de l’edifici real i tres CDs  amb  el vídeo de l’entrevista, fotografies de la maqueta i fotografies de l’edifici real.





Aina Holgueras Rebollo 2n BAT B

1 comentari:

  1. Aquest treball ha sigut mereixedor del premi Miquel Solé de Ciència i Tecnologia. Lliurament del premi, diumenge 13 de maig a les 6 de la tarda al Teatre Municipal el Jardí.

    ResponElimina