dilluns, 12 de març del 2012

8 DE MARÇ

Manifest del dia de la dona treballadora (8 de març)

Avui, 8 de març de 2012 estem reunits aquí per fer honor a totes aquelles persones que han perdut la vida a mans de les seves respectives parelles.  
En un dia com aquest s’ha de reivindicar que les dones han patit  i pateixen: ja sigui com a víctimes del masclisme, de la violència de gènere o de l’explotació econòmica i sexual que pateixen en moltes zones del planeta.
Sabem que com a tot ésser humà tenim uns drets. Uns drets que han de ser respectats, acceptats i duts a terme per tothom.
Les dones han hagut de lluitar el doble perquè els reconeguessin els valors de no ser respectades, valorades i agredides pels homes i per la societat.
Tot i així, encara no estan considerades iguals als homes a la majoria de cultures de la Terra.  
Nosaltres avui i ara, en aquest precís moment, volem reivindicar que la societat s’equivoca, que tota la gent que pensa que les dones són inferiors i objectes s’equivoquen. Volem conscienciar  la gent  que el model de mascle dominant i possessiu no és un model a seguir, sinó una imatge a oblidar de la mentalitat de tothom.
Dedicar un dia a aquesta causa és poc, però pot ser l’inici d’un canvi en tots nosaltres.
Per acabar aquest manifest, encendrem 83 espelmes per totes les persones que han patit i han estat víctimes de la violència de gènere durant  l’any passat  i principi d’aquest. Guardarem un minut de silenci.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada