diumenge, 4 de març del 2012

OPINIÓ CARNAVAL

La cara del carnaval

Aquests caps de setmana anteriors han estat plens de rues de carnaval, “discomòbils” i balls i diversió sense parar, que ens han ajudat a treure’ns les cabòries del cap, i a oblidar l’estrès que provoca l’institut.
Però no només això, el carnaval, que des de fora sembla una festa molt maca i agradable on la gent s’ho passa bé, des de dins se’n pot extreure una conclusió diferent. No només les persones ens disfressem per carnaval, sinó que la festa en si ja és una disfressa. Les drogues (ja siguin legals o il·legals) són presents a tots els racons de la disbauxa.  Es comenta que el carnaval  és la festa on més problemes hi ha amb l’alcohol, on més comes etílics es donen. Potser sí que la gent s’ho passa bé. Les drogues, des de sempre, han servit a la gent per evadir-se de la realitat. Potser és una manera més de tenir controlada la població. El carnaval no és una festa de disfresses, és la festa de l’alcohol per excel·lència. Veure joves de la nostra edat estirats al terra per culpa de l’alcohol cada cop és més habitual en aquestes dates. 

A l’Estat Espanyol moren de mitjana anual unes 13.000 persones per culpa de l’alcohol. Segons la Agencia Antidroga de la Comunidad de Madrid i el Colegio de Médicos de Madrid, el problema de l’alcohol afecta més de tres milions d’espanyols.
Senyores i senyors, la cara B del carnaval és aquesta, una festa d’evasió. O potser aquesta no és la cara B, la cara B potser és la que veiem a través dels mitjans de comunicació, i aquesta, en el fons, és la cara A.   

 Pau Turró, 1 Batxillerat A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada