dijous, 8 de març del 2012

WHITNEY HOUSTON

Fa varies setmanes va abandonar aquest món Whitney Houston, una famosa cantant afroamericana de soul, R&B i pop. També era coneguda com model i actriu pel seu paper a la cèlebre pel·lícula El Guardaespatlles. La van trobar sense vida a la tarda en la seva habitació en el hotel Beverly Hilton de Los Angeles, on s’hi estava degut a que estava convidada a una festa organitzada pel seu promotor musical, Clive Davis, prèvia a la cerimònia dels premis Grammy, on assistirien altres estrelles. La van trobar suposadament amb el cap submergit a la seva banyera, inconscient degut a la ingesta de drogues i alcohol, segons informa El País i Antena3. Tots els artistes pertanyents al món musical i del cinematogràfic van quedar consternats amb la tràgica notícia.
Whitney Houston ha mort amb 48 anys, una edat prematura, però amb una vida marcada per la seva addicció a les drogues.


Involucrada en el món de la música des de ben petita ja que la seva mare, Cissy Houston, cosines, Dionne i Dee Dee Warwick i madrina, Aretha Franklin eren cantants de soul i gòspel, va començar a cantar en l’església del seu barri amb només 11 anys i posteriorment en clubs de Nova York, on va ser descoberta pel productor Clive Davis quan va assolir la majoria d’edat.
A dia d’avui és la cantant femenina més premiada de tots els temps, amb un palmarès de 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music i 22 American Music, entre molts més altres guardons.     
Sempre va estar a la companyia discogràfica del seu descobridor, on va publicar diversos àlbums que la van portar fins a l’èxit ràpidament entre les dècades dels 80 i 90, la seva època gloriosa. Cal destacar cançons com How will I know, que s’ha convertit en emblema d’aquella època, o el seu segon álbum Whitney, on gran part dels senzills que contenia van triomfar arreu del món. Posteriorment va culminar la seva carrera amb el paper protagonista a El Guardaespatlles, on, a banda del seu esplèndid treball com protagonista, destaquem el de la banda sonora interpretat exclusivament per ella, la seva cançó més famosa: I Will Always Love You, tema que va estar durant diversos mesos a la capçalera de les llistes d’èxits. La crítica i el públic la admirava per la seva bellesa i per la seva veu.

Tot i així, posteriorment va casar-se amb Bobbi Brown, que la va fer endinsar en el món de les drogues. D’aquesta manera una estrella rutilant com Whitney va caure des del cim de la fama fins a la misèria absoluta. Els escàndols de la seva addicció van anar acompanyats de la desaparició de la veu que va encandilar a tot el món.
No va ser fins 2009 que ella mateixa va admetre que durant els últims anys només consumia drogues i que les violentes baralles amb el seu marit eren cada cop més quotidianes. Durant aquests anys va treure més senzills i cançons, però van passar desapercebudes, no tenien la força que tant la caracteritzava.
Just la setmana abans s’anunciava que Houston tornava, per enèsima vegada. Estava portant a terme el remake de Sparkle, pensava en fer una pel·lícula autobiogràfica i havia sigut la escollida per ser jutge en American X factor, similar a un Operación Triunfo a la americana.
Tots els artistes i cantants van quedar consternats

Encara que la seva vida durant aquests últims anys hagi sigut tràgica, ens quedem amb la Whitney Houston dels 80. Una noia jove que quan cantava callava el món, una dona que va aconseguir mantenir-se com a número 1 durant més de 30 anys, només superada per la contemporània Adele. Ens quedem amb la noia que va enamorar-se del seu guardaespatlles.

Carlos Duque, 1 Batxillerat A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada