dimarts, 7 de febrer del 2012

AMNISTIA INTERNACIONAL

XERRADA AMB AMNISTIA INTERNACIONAL

El passat divendres 3 de febrer, els membres del grup Olivar Gran Solidari vam organitzar una xerrada molt interessant amb un membre d’Amnistia Internacional a Figueres, Josep Bonet. Amnistia Internacional és una ONG humanitària que treballa per a la defensa dels drets humans arreu del món, i com que a l’Olivar estem molt interessats en aquests temes, vam organitzar aquesta xerrada que va tenir força èxit. Josep Bonet ens va estar explicant què era AI, quins temes de la societat actual tractava i també els objectius que pretén aconseguir aquesta ONG.



Amnistia Internacional disposa d’un Pla Estratègic a nivell mundial per al període entre el 2010-2016. En aquest període s’han marcat uns objectius que els permeten treballar activament contra els abusos greus als drets civils, polítics, socials, culturals i econòmics.



Els principals objectius són:
·         Defensar els drets i la dignitat de les persones pobres, denunciant les violacions de drets humans que causen o agreugen la pobresa, i fent que els seus responsables rendeixin comptes davant la justícia.
·         Defensar les persones migrants, sol·licitants d'asil, refugiades, desplaçades o víctimes de tracte, augmentant la seva protecció legal i física, garantint que no se'ls nega el dret a l'educació, a la salut o a l'habitatge.
·         Treballar per a l'enfortiment de la justícia nacional i internacional, i pel dret a la veritat, la justícia i la reparació de les víctimes, aquelles que han sofert detenció arbitrària, judicis injusts, desaparicions forçades, execucions extrajudicials o violència de gènere.
·         Treballar per a l'abolició total de la pena de mort a tot el món, i perquè es compleixi la prohibició absoluta de totes les formes de tortura i d'altres tipus de maltractament.
·         Protegir el dret de les persones a la llibertat d'expressió i a no sofrir discriminació per cap motiu. Aconseguir que els presos i preses de consciència siguin posats en llibertat, i protegir els defensors i defensores de drets humans, és a dir, aquelles persones que denuncien abusos a qualsevol país, en moltes ocasions posant en risc la seva vida.
·         Lluitar per aconseguir el control efectiu del comerç d'armes i impedir que acabin en mans dels qui violen els drets humans.





Un cop finalitzada la xerrada ens va explicar que nosaltres també podem col·laborar en les campanyes que fa Amnistia des de casa entrant en aquesta adreça i fent-nos participants:  http://www.es.amnesty.org/actua/

 Elisabeth Aznar, 1 Batx C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada